Jag träffade en gång en flicka i min trädgård.

Jag träffade en gång en flicka i min trädgård. Hon var fem år och hade rödbrunt hår. Hon hade inte tid att prata med mig så länge för hon var mitt inne i sina bestyr. Hon lekte med sin käpp. Det var sommar, fåglarna sjöng och jag rensade ogräs i rabatterna. Flickan hette Saga Blom. Det begrep jag sen och hennes käpp hette Pyrus Communis. Han var en bit av en gren från ett omkullfallet päronträd. Saga och Pyrus blev goda vänner och var tillsammans hela den sommaren ända till hösten skiljde dem åt.

Den första boken om Saga Blom skrev jag i den trädgård som jag hade då. Numera har jag inte en lika stor och prunkande trädgård som beskrivs i boken i ord och bild.
Jag är trädgårdsmästare och hemskt intresserad av trädgårdsväxter. Jag är också lärare och mamma och hemskt intresserad av barn. 
Så det var inte svårt att skriva den första boken om Saga Blom. För den handlar om ett barn i en trädgård. 

I boken finns det faktarutor där man kan lära sig hur man tar hand om blommor. Sagas vän Pyrus är expert på växter. Han vet också en hel del om sniglar.

Hälsningar Anna